Matrițe Wilson Tool Trumpf GL

GL (Grind Life) este o construcție specială a matrițelor pentru mașini de ștanțat Trumpf sau compatibile (matrițe cu o rază mai mare la îmbinarea suprafețelor superioară respectiv laterală, respectiv un canal interior modificat) și care permite ascuțiri de până la 2.5 mm (față de 1.0 mm la matrițele standard). Durata de viață a acestor matrițe este deci de 2.5 ori mai mare față de matrițele în construcție standard. Prețul acestor matrițe este același cu matrițele standard.  Beneficiul mare al clientului este deci un cost în timp de 2.5 ori mai mic la matrițele Trumpf !

Prospect Wilson Tool Trumpf GL (370 KB)

Matritele GL size 1  (pana in 32 mm) se folosesc pur si simplu în locul tipului standard de matrițe (nu necesită nici o altă modificare a sistemului), asigurând astfel o durată de viață de 2.5 ori mai mare (la același preț ca și matrițele standard, fiind deci de 2,5 ori mai economice !) fără nici o modificare a sistemului existent (durata de viață de 2.5 ori mai mare în același preț al matriței).

La matritele GL size 2 (mari), atingerea  ascuțirii de 2.5 mm este condiționată de înlocuirea penei de la portmatrița cartușului de dixare scule (este o pană cu arc), pana marcată în imaginea de mai jos cu sageată albastră (se înlocuiește o singură dată și cu această pană GL se pot folosi atât matrițe standard cât și cele GL cu ascuțire 2.5 mm). Cu penele standard, matrițele GL size 2 (mari) se pot ascuți ca și cele standard (max 1.0 mm), cu pana schimbată se pot ascuți 2.5 mm  . Si matrițele GL size 2 au același preț ca și matrițele standard size 2, economiile fiind mari și acoperind costul penei în doar o schimbare de matriță. Pentru cartușele (casetele) de scule (Trumpf cartridge), putem furniza suporți de matriță deja dotați cu pană pentru matrițe GL size 2 (permit utilizarea atât a matrițelor normale size 2 cât și GL size 2)

GL Dies pana speciala size 2

Marimea 1 (Dies Size 1) Ascuțire maximă (maximum Grid life)
Matrița GL 2.5 mm
Matrița standard 1.0 mm
Marimea 2 (Dies Size 2) Ascuțire maximă (maximum Grid life)
Matrița GL cu pană specifica GL 2.5 mm
Matrița GL în portmatrița normală 1.5 mm
Matrița standard cu pană specifică GL 1.5 mm
Matrița standard în portmatrița normală 1.0 mm

Matritele GL size 2 RT 56×5 si 76.2×5 )pentur slitting / tăiere) pot de asemeni fi un înlocuitor excelent al sistemului cu lame detașabile de matrițe (mai ales pentru table mai groase de 2.0 mm), având ca avantaje :

  • Robustețe : robustețe mare față de sistemul cu șuruburi fixare lame matriță (la grosimi peste 2.0 mm aceste șuruburi pot ceda, lamele se pot crăpa etc)
  • Economie : preț asemanator cu lamele dar ascutire de 2.5 ori mai mare (durata de viață de 2.5 ori mai mare în condițiile folosirii penelor specifice)

Pentru aplicațiile care cer o rezistență deosebită, matrițele GL se pot livra opțional din otel ULTIMA (pulberi sinterizate / powder steel), la durata de viață suplimentară datorată ascuțirii mari se adauga astfel și rezistența la uzura mare a oțelului ULTIMA.

Pentru orice detalii, vă rugăm să contactați distribuitorul Wilson Tool în România, SM TECH SRL, https://www.sm-tech.ro