Șaibe adaos compensare ascuțire matrițe Trumpf style – Die shims

Ascuțirea maximă la matrițele Trumpf standard este 1 mm iar la matrițele Wilson GL pentru Trumpf® este 2.5 mm

După ascuțire, matrițele trebuie aduse la același nivel prin plasarea sub ele a unor șaibe compensatoare speciale (die shims), astfel încat matrițele să fie aduse la același nivel inițial. Atat matritele Trumpf® size 1 cât și matrițele Trumpf® size 2 trebuie compensate la înălțime după ascuțire. De asemeni matritele de la multitool-urile Trumpf trebuie compensate (exista pachete speciale de saibe compensatoare pentru multitool, pentru toate tipurile de multitool : multitool Trumpf 4 statii, 6 statii, 5 statii, 10 statii).  Nu uitati de asemenea lamele de la matritele pentru sculele taiere 56×5 si 76.2×5,  si acestea trebuie compensate dupa ascutire !

Saibele de compensare sunt disponibile in diverse grosimi (0.1, 0.3, 0.5 mm sau chiar 1.5 mm pentru matritele GL) astfel incat prin combinarea lor sa se obtina exact inaltimea dorita.   Șaibele Wilson Tool sunt din un oțel aliat special de arc ce le permite sa suporte fara deformari fortele mari exercitate de matrite.

Vă stăm la dispoziție cu seturi de astfel de șaibe compensatoare (die shims) pentru matrițe Trumpf style size 1, size 2, multitool 5,10,4 sau 6 stații cât și pentru matrițe 241,.

Mai multe detalii despre sculele pentru mașini de ștanțat Trumpf puteti gasi aici.

Un fisier PDF cu saibele compensatoare disponibile puteti gasi mai jos :

 Saibe compensatoare matrite Trumpf /die shims  (64 KB)

 Lista saibe compensatoare matrite ascutire pentru trumpf/ die shims  list  (118 KB)

Inaltimile initiale ale matritelor Trumpf sunt date in imaginile de mai jos :

Pe langa matritele size 1 si size 2 folosite la masinile de stantat Trumpf® moderne, exista si un tip de matrita Trumpf size 3 folosite la masinile Trumpf® foarte vechi (acestea au o inaltime de 30 mm).

Evident, pe langa saibele compensatoare pentru matrite size 1 si 2, putem oferi saibe compaensatoare pentru matrite multitool-uri Trumpf  (cu 4,6,5 si 10 statii) si pentru matrite tip Wilson 241 (inserturi ).