Scule cluster – gaurire multipla

Cluster tool

Sculele cu poansoane multiple (scule tip “cluster”) reprezinta o solutie eficienta de a stanta piesele tip “sita” (cu pattern repetitiv de gauri).  Exista modele de scule cluster care pot efectua de la  cateva gauri  pana la 120 de gauri simultan (din o lovitura). Inserturile de la poanson sunt schimbabile individual, reducand mult costurile cu mentenanta sculelor. Pentru reducerea fortei se poate alege ca jumatate din inserturi sa aiba o inaltime diferita fata de celelalte astfel incat scula patrunde progresiv in tabla. Acoperirea inserturilor de la poanson (Optima, OptimaX, Wearbeater etc) poate fi aleasa functie de tipul de tabla stantat si poate creste durata de viata a inserturilor de 5-7 ori. Wilson Tool este cunoscut pentu cele mai bune scule cluster de pe piata, scule ce isi vor face datoria o lunga perioada de timp. Sculele cluster Wilson Tool sunt cu inserturi (nu monobloc) – asta inseamna ca daca un singur insert are probleme, atunci doar acel insert se schimba in scula iar costul este foarte mic (la sculele monobloc, atunci cand unul din varfuri se ciobeste, trebuie schimbata toata scula)


 


Sfat : La piesele tip sita, la marginile piesei este uneori nevoie ca scula cluster sa lucreze incomplet  (unele din inserturi sa loveasca in gauri deja facute la lovitura anterioara) . Din cauza tolerantelor masinii, poate aparea in acest caz o mica atingere a marginilor insertului cu marginea gaurii deja date si ca rezultat inserturile respective de la scula se vor uza excesiv.  In acele zone de capat, unde scula cluster este nevoita sa faca suprapuneri, este mai bine de dat acele gauri cu o scula individuala iar scula cluster sa lucreze doar “in plin”, fara suprapuneri.

Scule multiple cluster pentru masini de stantat cnc

Gaurile pe o piesa tip sita pot fi dispuse dupa mai multe pattern-uri, cateva exemple mai jos :

Model grid drept

Model grid triunghi echilateral

Model grid 45 grade

Exista cateva limitari privind distanta minima dintre marginile gaurilor, contactati-ne cu proiectul d-voastra si imediat va propunem solutia optima !

Este foarte important la sculele cluster sa ne precizati forta masinii d-voastra (sau modelul exact de masina), pentru a stabili numarul maxim de inserturi posibil de pus pe scula.


Formular contact
Sending