Wilson Tool EXP – HPX

Sistemul EXP de scule pentru masini thick-turret a fost lansat de catre Wilson Tool in 2011  ca alternativa la sistemele existente si  se bucura de un deosebit succes in ultimii ani.
Problema sistemelor standard (de la toti producatorii de pe piata) este ca exista un compromis la alegerea materialului sculei pentru ca poansonul trebuia sa fie atat foarte dur (in varful activ care face stantarea) cat si usor prelucrabil (la coada, pentru a permite prelucrarea de filete in corpul poansonului etc)
Solutia gasita de WT a fost separarea varfului activ de restul corpului poansonului si montarea impreuna a acestora prin un sistem patentat extrem de solid si precis (fara filet).
5 avantaje uriase apar aici :
a/ DURABILITATE varful activ este facut din otel ULTIMA (powder steel), de 2-3 ori mai rezistent fata de otelurile obisnuite de scule (extrem de util la inox etc, o solutie mai buna fata de acoperirile prin titanare etc). Inserturile EXP se ofera in mod standard din otel ULTIMA.
b/ FLEXIBILITATE : coada in care se introduce insertul se cumpara o singura data la inceput si poate fi aleasa pentru toate holderele disponibile pe piata (Amada normal sau ABS, Wilson, Mate Ultra etc) astfel incat puteti folosi sistemul pe orice holder aveti.
c/ ECONOMIE : in viitor, dupa consumarea duratei de viata trebuie cumparat doar insertul, in 2-3 schimbari de scula practic sistemul se amortizeaza si dupa aceasta sistemul trece pe profit.
d/ UNIVERSALITATE : inserturile sunt universale, le puteti schimba usor de pe o masina de un tip pe o alta masina de alt tip sau de pe un holder de la un producator pe alt holder de la alt producator
Insertul se schimba extrem de usor (o cheie blocheaza / deblocheaza insertul)
e/ SCHIMBARE EXTREM DE RAPIDA a poansonului cand se uzeaza – doar se deblocheaza in 2 sec. cu cheia varful si acesta iese rapid, se introduce noul insert si se blocheaza. Nu este nevoie de desfiletat nimic etc.

f/ Depozitare simpla a inserturilor, spatiul necesar este mult mai mic si se poate gestiona mult mai usor

Un filme de prezentare aici :

Sistemul este compatibil cu orice holder aveti, de la orice producator (se poate deci adapta pe holdere/ portscule Wilson, Mate Ultra, Amada etc). Puteti lua deci o coada pentru portsculele d-voastra (Amada sau Mate sau Wilson etc.) o singura data si apoi doar inserturile (folositi deci portsculele existente daca doriti la care adaugati sistemul EXp ce aduce beneficii si economii mari)
Atasez cu permisiunea d-voastra si un articol publicat de noi pe aceasta tema in revista Tehnica si Tehnologie.

Download Brosura Wilson Tool EXP HPX

Download Un articol in revista “Tehnica si tehnologie” 3/2012 despre EXP (719 KB)


Cateva beneficii ale sistemului cu insert schimbabil :

Daca doriti sa luati poansonul EXP cu tot cu un holder (portscula) dedicata, va putem oferi sistemul HPX.
HPX combina sistemul EXP de inseturi cu eficienta sistemului Wilson Tool HP (High Performance): reglaj usor la lungime (dupa ascutire etc) fara bailagare, doar prin simpla rotatie a capului portsculei (avantaj foarte mare fata de sistemul Amada clasic pe care il aveti), ascutire mult mai mare (pana la 12 mm) rezultand in o durata de viata mult mai mare fata de poansoanele standard, reglajul se face fara demontarea ghidajului.
Un film de prezentare a portsculelor HPX aici :

Wilson Tool EXP 300

Schimbare usoara si foarte rapida a insertului EXP

Wilson Tool EXP HPX

Poansoane Wilson Tool EXP

Disponibilitate pentru toate sistemele de portscule existente pe piata (Amada, Wilson HP, Wilson sau standard, Mate Ultra etc)

Wilson Tool EXP - holder HPX 2

Holder HPX

Wilson Tool EXP system 300

Detalii pot fi gasite si la : https://www.sm-tech.ro/wilson-tool-exp-hpx-system/